Dietètica i nutrició a Vic

Dietètica i nutrició clínica, esportiva i encarada al tractament de trastorns de conducta alimentària i obesitat al centre de salut de Psigma a Vic

Apostem per la personalització de les pautes i els tractaments dietetico-nutricionals per mantenir el benestar físic i mental.

Adquirir hàbits alimentaris saludables, conèixer el nostre cos i el nostre metabolisme i aprendre a menjar en funció de les nostres necessitats són passos essencials per mantenir una bona qualitat de vida, prevenir i tractar desordres de tot tipus.

A més, a Psigma Vic respectem les teves preferències personals, ideològiques, religioses o culturals i la teva situació econòmica per poder-te oferir el tractament que més s’ajusti a tu.

Tractaments per a qualsevol etapa de la vida.

Realitzem pautes ajustades per a embaràs, introducció d’aliments, infantesa, edat adulta i tercera edat tenint en compte la presencia o absència de patologies.

Treball multidisciplinar amb l’equip de psicologia i fisioteràpia.

A Psigma Vic treballem conjuntament nutricionistes, psicòlegs i fisioterapeutes per oferir-te el millor servei possible i que aconsegueixis els teus objectius de manera saludable.

Dietètica i nutrició Clínica

La nutrició clínica es basa en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de malalties agudes (puntuals o transitòries) o cròniques relacionades amb l’alimentació.

  • Pèrdua de pes saludable.
  • Canvi d’hàbits basat en la Dieta Mediterrània.
  • Alimentació en totes les etapes de la vida: infantesa, adolescència, edat adulta i tercera edat.
    Al·lèrgies alimentàries.

 

  • Intoleràncies alimentàries:
    • Fructosa
    • Sorbitol
    • Lactosa
  • Celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca.
  • Dieta baixa en FODMAPs.
  • Dieta baixa en histamina.

 

  • Disfàgia.
  • Reflux gastroesofàgic.
  • Hèrnia de hiat.
  • Gastritis aguda i crònica.
  • Colon irritable.
  • Malaltia de Crohn.
  • Diverticles.
  • Restrenyiment.
  • Helicobacter pylori.
  • SIBO: Sobrecreixement bacterià.

 

  • Diabetis tipus 1, 2 i gestacional.
  • Hipertensió arterial.
  • Colesterol i triglicèrids elevats.
  • Àcid úric elevat i gota.
  • Malalties cardiovasculars.
  • Malalties del ronyó i el fetge.
  • Migranyes.

Dietètica i nutrició Esportiva

La nutrició esportiva té com a objectiu augmentar el rendiment en la pràctica d’una determinada activitat física, ja sigui d’intensitat baixa o elevada, així com afavorir la recuperació i síntesi muscular després de dur-la a terme.

Aquest objectiu s’assoleix principalment amb la ingesta d’aliments de bona qualitat, que es pot potenciar amb l’ajuda de certs suplements.

  • Assoliment d’objectius esportius:
    • Augment de la massa muscular.
    • Definició muscular.
    • Augment de la resistència.
  • Adaptació segons l’activitat esportiva:
    • Atletisme,
    • Ciclisme,
    • Escalada,
    • Esports en equip (futbol, bàsquet, …),
    • Excursionisme,
    • Gimnàstica,
    • Hipertròfia,
    • Natació,
    • Tennis,
  • Elaboració de pautes específiques:
    • Entrenament,
    • Competició,
    • Descans.
  • Valoració antropomètrica centrada en l’esport.
  • Assessorament sobre suplementació esportiva.

Dietètica i nutrició centrada en la Salut de la Dona

A Psigma cuidem la salut de la dona en totes les etapes de la vida, des de l’adolescència a la menopausa, passant per l’embaràs, l’alletament i l’alimentació del nadó. També tenim en compte el cicle menstrual i les possibles alteracions que pot tenir el sistema reproductor.

  • Fertilitat.
  • Alimentació durant l’embaràs.
  • Lactància materna.
  • Introducció de l’alimentació complementària.
  • Alimentació infantil.
  • Diabetis gestacional.
  • Endometriosi
  • SOP: Síndrome d’Ovari Poliquístic.
  • Alteracions del cicle menstrual.
  • Menopausa.

L’equip de nutricionistes

Mireia Malcampo i Manrúbia, Dietista – Nutricionista amb número de col·legiada CAT001588 per la Universitat Ramón Llull amb especialització en nutrició clínica pel Màster en Atenció i educació de les persones amb Diabetis per la Universitat de Barcelona i pel Màster en Nutrigenètica i Nutrigenòmica en pediatria per la Universitat Rovira i Virgili. Doctorat en curs en prevenció nutricional de demència i malaltia d’Alzheimer.

Adrián Fernández i Rubio, Dietista-Nutricionista amb número de col·legiat CAT001602 per la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona amb especialització en nutrició esportiva pel màster en Alimentació en l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat Oberta de Catalunya.

Contacte

Formulari de contacte

Fes-nos una consulta i et responem

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES: Responsable: Roger Puigdecanet Riubugent. Finalitat: Comunicacions relacionades amb els serveis sol·licitats. Legitimació: Execució de la sol·licitud. Destinataris: No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica a la informació addicional. Informació addicional: Podeu consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en POLÍTICA PRIVACITAT

×

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència i els nostres serveis. Si continua navegant, vostè està acceptant el seu ús. Política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Psigma